At inspirere fremtidens arbejdskraft er blandt årsagerne til, at Lindskov Communication jævnligt har praktikanter. Senest har ottendeklasseseleven Jasmin Elm Boisen brugt en uge på bureauet. En uge, der bød på opgaver lige fra asfaltfotografering til Instagram-overtagelse.

Hverdagen på en travl arbejdsplads adskiller sig meget fra dagligdagen som elev i 8. klasse. Det mærkede 16-årige Jasmin Elm Boisen på egen krop, da hun i sidste uge var i praktik hos Lindskov Communication på Maglekildevej.

Allerede fra første dag blev Jasmin, der til daglig går på Roskilde Private Skole, kastet ud i opgaverne, og som ugen er skredet frem, har hun både været på fotoopgave på Amagerbrogade, i Horsens for at interviewe personer til en videofilm og i Albertslund for at planlægge kommunikationsindsatsen i forbindelse med en kundes forestående jubilæum.

Tilbage på bureauet i Roskilde har Jasmin lært, hvad forskellen på et nyhedsbrev og en pressemeddelelse er, og hvordan man ved hjælp af en kombination af blandt andet PR, marketingmaterialer, hjemmesider, sociale medier og video får skabt omtale og øger kendskabet til bureauets mange kunder.

På skolen er dagen fastlagt i et stort skema, så det har været sjovt ikke helt at vide, hvad næste dag bød på af gode og spændende oplevelser. Jeg er rigtig glad for, at jeg har fået lov til at være med til så meget og ikke er blevet sat til at rydde op eller feje, som jeg ellers har hørt fra nogle af mine klassekammerater, siger Jasmin, der inden praktikforløbet selv ringede til bureaudirektør Catrine Eisenreich for at få praktikpladsen i hus.

Ansvar for fremtidens arbejdskraft

I hele praktikugen har Jasmin haft ansvaret for at opdatere bureauets Instagram-profil, så her fik Lindskovs følgere et indblik i, hvordan bureaulivet ser ud gennem 16-årige øjne.

Netop indsigten i, hvordan hverdagen ser ud på en rigtig arbejdsplads, er en af grundene til, at Lindskov Communication næsten altid har minimum én praktikant i huset, fortæller Catrine Eisenreich:

Det kan være svært at forestille sig, hvordan man arbejder i et kreativt hus som vores. Med mange kunder, der spænder fra enkeltmandsvirksomheden til det store børsnoterede selskab, er alle dage forskellige. At navigere på en arbejdsplads som denne kan man ikke lære ved at læse i en bog. Vi synes, vi har et ansvar for at inspirere fremtidens arbejdskraft eller at skabe et springbræt for dem, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, siger bureaudirektøren.

Om ugen hos Lindskov Communication har skabt fremtidens Lindskov’er, vil tiden vise. Jasmin er endnu ikke sikker på, hvordan drømmeprofessionen ser ud. Men som hun selv fortæller, så har hun fået et lille men solidt indblik i livet på et kommunikationsbureau.