En uge i praktik giver oplevelser og overraskelser. Det oplevede 15-årige
Karl Emil Tang Nielsen, da han var i praktik hos kommunikationsbureauet
Lindskov Communication i Roskilde. Bureauet har ofte praktikanter på
kontoret – de vil nemlig være en talentfabrik for fremtidens kommunikatører.

I ottende klasse er timerne planlagt på forhånd, og det er derfor sjældent, man bliver overrasket på en helt
almindelig skoledag.
For den 15-årige ottendeklasseselev Karl Emil Tang Nielsen var det derfor som at træde ind i en helt ny
verden, da han var i en uges praktik hos Lindskov Communication

Allerede fra første dag var jeg med til at skrive spørgsmål til et interview, og samme dag udviklede jeg min egen hjemmeside, fortæller Karl Emil, der ud over nogle travle arbejdsdage også har fået en størreindsigt i en branche, der var helt ukendt for folkeskoleeleven, der til daglig går i ottende klasse på Trekronerskolen i Roskilde.

Jeg vidste ikke, at det kræver så meget arbejde at lave kommunikation for virksomheder. Jeg blev
eksempelvis overrasket over, hvor mange forskellige ting, Lindskov Communication laver for deres
kunder. Videoer, hjemmesider, sociale medier, grafisk arbejde, public affairs, pressemeddelelser og alt muligt andet, siger Karl Emil, der hele ugen fik ansvaret for bureauets Instagram-profil og derfor
løbende lagde billeder og videoer op fra de opgaver, han var med på.

Vil være en talentfabrik

Bureaulivet er synonym med en travl hverdag. Det bliver nye medarbejdere og praktikanter ofte overraskede
over, fortæller Catrine Eisenreich, der er bureaudirektør hos Lindskov Communication:

Der er en helt særlig dynamik, og den skal man lige ind i, men så bliver det også rigtig spændende for de fleste. Vi elsker at lære fra os og kalder os efterhånden for en talentfabrik. Derfor er det vigtigt for os, at alle uanset uddannelsesniveau og baggrund bliver udfordret og oplever en stejl læringskurve, mens de er her, siger Catrine Eisenreich og tilføjer:
Hvis de tror, det er et ensformigt arbejde, så får de sig noget af en overraskelse, når de træder ind ad
døren og ser alle de kommunikationsaktiviteter og -discipliner, vi jonglerer med hver eneste dag.

Kommunikation er mere end at skrive

Netop den oplevelse havde Karl Emil:

Hver dag opdagede jeg noget nyt. Det kunne både være en speciel arbejdsopgave eller en metode til at løse den, siger Karl Emil, der også blev udfordret på den kræsenhed, han havde haft op til sit praktikophold:
Jeg kan rigtig godt lide at skrive, og da jeg søgte praktikplads, var jeg sikker på, at jeg kun ville et sted hen, hvor jeg kunne skrive. Det har jeg fået lov til hos Lindskov – men jeg har samtidig også lært rigtig meget andet om blandt andet video, sociale medier og marketing. Praktikken har derfor åbnet mine øjne for, at kommunikation er mere end bare at skrive.