Nordiske Azets har iværksat en ny rekrutteringsstrategi med et karrieresite, som skal lokke talenter til virksomheden. Sitet viser koncernens mange muligheder og karriereveje – samt ikke mindst begejstrede medarbejdere, der er en central del af rekrutteringsstrategien.

Seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Danmark lige nu er på det laveste niveau i ni år. Et opløftende faktum for Staten og velfærdssamfundet, men ikke for virksomhederne, der har brug for arbejdskraft og for at sikre talentmassen for at kunne vokse.

Det er således blevet langt sværere og meget mere ressourcekrævende at rekruttere og fastholde dygtige medarbejdere. En udfordring man har taget op hos Azets – Nordens førende leverandør af teknologi og services inden for regnskab, løn og HR. Den danske del af koncernen ville sikre talentmassen til morgendagens opgaver og iværksatte derfor i starten af 2019 en ny rekrutteringsstrategi.

Positionering som attraktiv arbejdsplads

Som led i rekrutteringsstrategien havde koncernen behov for at positionere sig som en attraktiv arbejdsplads og for at definere de mange fordele der er ved at være ansat i koncernen. Bureauet blev derfor engageret til at udvikle en videokampagne og et kommunikationskoncept, der kunne indgå på et nyt karrieresite på koncernens danske website.

Autentisk storytelling

Azets har mange karriereveje. Med afsæt i koncernens høje medarbejdertilfredshed var det oplagt at bygge videokampagnen op om autentisk storytelling. En central del af strategien var derfor at bruge historier fra medarbejdere fra forskellige funktioner og ledelseslag.

Videokampagnen er bygget op over henholdsvis web-videoer og videoer til sociale medier, der anvendes på koncernens forskellige brand touch points. Web-videoerne er længere og anvendes på Azets Karrieresite samt forskellige steder på Azets website, mens SoMe-videoerne er korte og anvendes i forbindelse med koncernens rekrutteringsaktiviteter på sociale medier.

Langt flere ansøgere

Resultatet blev udviklingen af et Karrieresite med videoer, der fortæller om uddannelses- og karrieremuligheder i Azets – kombineret med videoer med de enkelte medarbejderne, der fortæller om deres karrierevej, ambitioner for fremtiden samt hvorfor de synes, Azets er en god arbejdsplads. Efter lancering af det nye karrieresite får Azets langt flere ansøgere, ligesom potentielle medarbejdere nu får større indsigt i mulighederne og kulturen i koncernen.

Som led i arbejdet med strategien og det nye karrieresite er bureauet yderligere blevet bedt om at udarbejde et nye videokoncept med flere små videoer, der viser koncernens tekniske profil samt mange automatiserede arbejdsgange. Disse skal indgå på karrieresitet, ligesom de skal anvendes på koncernens sociale kanaler som led i rekrutteringskampagnen.