Continental vil have folk til opfører sig bedre i trafikken. Høje råb, hornet i bund og aggressive fagter er nemlig efterhånden daglig kost, når man bevæger sig rundt i den danske trafik. Der er ligefrem opstået en trafikal kamp mellem cyklister og bilister, der i deres iver for at komme frem i trafikken glemmer at tage hensyn til hinanden
Det kan måske virke overraskende, når Danmark sidste år blev kåret som verdens lykkeligste land. Men kan vi blive lykkelige i trafikken? Det tror Continental Dæk Danmark A/S, som i begyndelsen af 2018 udfoldede første del af deres trafikale kampagne Share the Road.
Kampagnen har til formål at sprede budskabet om bedre trafikadfærd og fungerer som en platform til at diskutere kampen mellem cyklister og bilister.
Anden del af kampagnen rullede ud på Facebook i begyndelsen af 2019, hvor teknologi- og dækkoncernen i en række film samlede både cyklister og bilister til snak om, hvorfor forholdet er så betændt og hvordan det kan løses.
Opgave: At understøtte Continental Dæk Danmarks kampagne ’Share the Road’ med PR-historier, der kunne skabe bevidsthed om budskabet og samtidig byde op til debat.
Løsning: Ideudvikling og produktion af syv pressemeddelelser samt indsalg til Go’ Morgen Danmark. Fokus på at inddrage virkelighedsnære og genkendelige historier og fortællinger fra forskellige aktører og perspektiver.
Resultat: Budskabet er delt og læst eller oplevet af mange danskere. Samtidig er der skabt en synlighed og forståelse af Continental Dæk Danmark som mere end dækleverandører, men som en koncern der via kvalitet styrker trafiksikkerheden.
Fra ide til resultat
Trafikadfærd er noget de fleste kan tale med om, men i hvor høj grad oplever den almene dansker problemer i trafikken og hvorfor er folk så irritable bag rattet?
Under kampagnens forløb bestod bureauets opgave i konceptudvikling og produktion af PR, der understøttede og synliggjorde Share the Road blandt danskerne, men samtidig også at skrive historier, der bød op til debat blandt aktører og i medierne. Continental-koncernen er meget mere end dækleverandører. De er også førende inden for udvikling af teknologi, der netop skærper sikkerheden – og det er en forståelse der sammen med kampagnen blev fremhævet.
For at kunne understøtte kampagnen med faktuel information blev der produceret en Megafon-undersøgelse for Continental Dæk Danmark med 20 spørgsmål om danskernes adfærd og vaner i trafikken.
Et godt budskab vil de fleste gerne tale med om. Derfor blev PR-indsatsen også bygget op om viden og erfaring fra flere aktører. Der har været fokus på at inddrage virkelighedsnære og genkendelige skikkelser og fortællinger, som læserne kan forstå og relatere sig til.
- Adm. direktør Klaus Bondam, Cyklistforbundet
- Brian Holm, tidligere cykelrytter
- Mette Herslund, psykolog
- Thomas Markersen, kognitiv psykolog
- Bent Grue, ejer af køreskole
Når det gode budskab spreder sig
Mennesker forholder sig hver dag til tusinde budskaber, men et godt budskab huskes og spredes ofte hurtigt.
Go’ Morgen Danmark
Go’ Morgen Danmark inviterede den 18. april to medvirkende fra Continental Dæk Danmarks film ind til en snak om deres holdninger til den trafikale kamp, og hvordan man i fællesskab kan løse udfordringerne.
Radio Godefroot
Efter at have medvirket i en PR-historie viderebragte tidligere cykelrytter Brian Holm selv budskabet, da han i sin podcast Godefroot og cykelmonopolet diskuterede kampagnen.
Her havde han besøg af daværende Statsminister Lars Løkke Rasmussen og sportskommentator Thomas Bay.