Lokal opbakning, involvering og langvarige relationer er vigtigere end donationer. Dét mener man hos Red Barnet Roskilde, der har iværksat en ny partnerstrategi. Et nyt B2B kommunikations-kit og en integreret kampagne har resulteret i et øget antal partnerskaber med det lokale erhvervsliv

Idéer til tiltag og fælles aktiviteter er der mange af i Red Barnet Roskilde, der lokalt arbejder for at forbedre vilkårene for børn og familier i Roskilde, som har svært ved at få hverdagen til at fungere.

Både virksomheder, fonde, lokale foreninger og frivillige ildsjæle støtter op om Red Barnet Roskilde. Alle er værdsat, men NGO´en ønskede at gøre endnu mere for at forløse potentialet i erhvervslivet.

At være fælles om en fælles sag løfter ofte projektet. Og Red Barnet vil aldrig alene kunne løfte den enorme opgave, det er at give børn og unge i Roskilde en god oplevelse. Erhvervslivet udgør en kæmpe ressource, vi gerne vil sætte i spil. Dét, vi først og fremmest søger hos virksomhederne, er derfor engagement og involvering i dét, de er gode til

Torben Stevold, formand for Red Barnet Roskilde.

Mockup 2
Mockup 3

Gensidig værdi for begge parter

Sponsorater føles ofte som en envejsdonation. Hos Red Barnet arbejder man ud fra filosofien om, at erhvervslivet foretrækker et partnerskab, der har gensidig værdi for begge parter. I stedet for donationer fra erhvervslivet ønskede Red Barnet derfor, at erhvervslivet bidrog til den gode sag ved fx at lægge lokaler til specielle events eller donere ekspertviden eller frivillige ressourcer fra medarbejderstaben én eller flere dage om året.

For at realisere foreningens målsætning om at opnå højere engagement og involvering fra erhvervslivet besluttede Red Barnet Roskilde derfor at justere sin partnerstrategi. Som led heri blev bureauet bedt om at udvikle et kommunikationskoncept til fortælling om mulighederne og værdien ved at indgå et partnerskab.

Løsningen blev et kommunikations-kit med brochure, velkomstbrev og annoncer. Herudover har bureauet som en del af sin partnerdonation til Red Barnet støttet op med PR samt materialer til brug for en integreret kampagne på tværs af lokale medier, magasiner, sociale medier og events.

Efter lancering af den nye partnerskabsstrategi har Red Barnet oplevet en øget interesse fra virksomheder, der ønsker at bistå med viden og ressourcer inden for forskellige områder.

Det er virkelig en fornøjelse at arbejde sammen med Lindskov – og dejligt, at en lokal virksomhed tager ansvar med andet end penge men det vigtigste af alt: deres tid, kompetence og opmærksomhed. Tak!

Torben Stevold, formand for Red Barnet Roskilde og områdedirektør Danske Bank