Antallet af vegetarer og veganere er steget markant de seneste år. Det nye brand Vores Smagsløg gør det nemt for restauranter og caféer at tilbyde veganske og vegetariske retter

Antallet af danskere, der lever vegetarisk eller vegansk, er ifølge Coop Analyse og Dansk Vegetarisk Forening steget fra 1,8 pct. i 2017 til 2,4 pct. i 2018. Det svarer til ca. 140.000 danskere. Den nye tendens stiller store krav, ikke blot til madproducenterne, men også til caféer, restauranter og cateringvirksomheder, der skal tænke i nye baner, når en menu skal kreereres.

En af dem, der har set mulighederne i markedet, er den nye virksomhed Vores Smagsløg, der har udviklet et high end produktkoncept med et stort sortiment af veganske og vegatariske pastees, mayonnaiser og andre tillægsprodukter til danske caféer og restauranter.  Vores Smagsløg har bedt bureauet om udvikling og positionering af det nye brand, herunder sparring til go-to market strategi samt udvikling af brandplatform med kreativt koncept, visuel identitet og storytelling.

Nyt brand med fokus på smag og familiefortælling

Ejerkredsen har mange års erfaring fra catering, gourmet og fødevarebranchen. Det var derfor naturligt, at Vores Smagsløg skulle være et familieprojekt – og at en del af lanceringen skulle baseres på storytelling om familievirksomheden. Smagen og produkternes eksistensberettigelse i forhold til at gøre det let for caféer og restauranter var også afgørende for positionering af brandet.

Ved lancering af brandet fik B2B-kunderne derfor større indsigt i ambitionen bag familievirksomheden, samtidig med at kommunikationskonceptet klart og simpelt fortæller, hvad man får med Vores Smagsløg.

Succesfuld lancering

Vores Smagsløg blev lanceret på Madværkstedet marts 2019 med kommunikationskoncept og brandplaform. Alle produkterne sælges via engrosforhandleren Food Service Danmark, der blandt andet leverer til detailkæden Dagrofa og en stor del af landets restauranter og caféer.

På trods af nylig indtræden på det danske marked er det således gået stærkt for Vores Smagsløgs veganske specialiteter, som markedet har taget godt imod– og virksomheden har det det seneste kvartal allerede lanceret fire nye produkter til sortimentet.

Som led i arbejdet med strategien og den nye platform er bureauet yderligere blevet bedt om at foretage en analyse af Vores Smagsløgs koncept og kommunikation til de forskellige målgrupper. Formålet er at udvikle en go-to-market strategi for de enkelte markeder og definere den kommunikative tonalitet for brandet.