Spørgsmåltegn billede

Kan Facebook bruges til din virksomhed?

Facebook bliver dagligt brugt af millioner af mennesker verden over – både til nyheder, reklamer, promovering og meget, meget mere. Man kan nærmest sige, at Facebook er dén platform man skal benytte, hvis man vil promovere sin virksomhed.

Men vælger du at benytte Facebook til promovering, hvordan sørger du for, at dine opslag ikke drukner i mængden af konkurrenter?

Logger du på Facebook, kan du se diverse opslag, reklamer og annoncer, både i siderne men også i dit private feed. Opslagene og reklamerne er nøje udvalgt til lige netop dig, og det tager dig ikke mange sekunder før du har taget stilling til, om du vil klikke på opslaget eller ej. Ligesom det gælder for dig, gælder det også for andre.

Jo mere du skiller dig ud og skriver relevant, jo mere interesserede bliver folk i dit opslag, og på den måde kan du skabe mere interaktion, der gør dig synligere for flere.

Mere synlighed på Facebook

Hver dag bliver der lagt millioner af opslag på Facebook på verdensplan. Det er dog lagt fra alle opslag, der når ud til målgruppen.

Facebook har udviklet en algoritme, som udvælger hvilke billeder, videoer og opslag der dukker op på privatpersoners nyhedsfeed – alt dette er afhængigt af, hvad personen bl.a. liker, deler og kommenterer. Derfor er alle opslag ikke synlige for alle.

Hvis du gerne vil nå ud til flere, kan du vælge at betale dig fra det, ved at booste dine opslag. På den måde kan du ramme din målgruppe endnu bedre. Jo mere du bliver set, jo ”vigtigere” bliver du.

Hav overblik over hvad du skriver

Har dine opslag en tendens til at minde lidt for meget om hinanden, eller ved du slet ikke hvad du skal skrive om?

Gør dig selv en tjeneste og lav en contentplan. Contentplanen hjælper dig med at holde styr på hvad du vil skrive om, og hvornår opslagene skal lægges op.

  1. Lav en contentplan for en måned ad gangen. På den måde kan det hjælpe dig med at få overblik over, hvad du skriver
  2. Gem derefter contentplanerne, og find dem frem igen, hvis du er i tvivl om du har skrevet
  3. En god idé når du skal lave din contentplan er, at have forskellige temaer såsom ”vidste du”, ”fra kontoret”, ”fagligt” m.m. På den måde undgår du at skrive opslag der er lidt for lig hinanden.

Hvor ofte skal jeg lægge opslag op?

Ikke nok med, at en contentplan er god til at skabe et overblik over hvad du skriver, er den også god til at skabe et overblik over, hvornår du skal lægge opslagene op.

Lægger du oplæg op flere gange om dagen kan dine følgere ende med at blive trætte af dem, og lægger du for lidt opslag op, kan dine følgere måske komme til at glemme at din virksomhed eksisterer.

Et par opslag om ugen, ca. 2-3 stk, er som ofte rigeligt – men vær konsekvent. Det kan være du vælger at lægge opslag op mandag, onsdag og fredag, og måske et ekstra, hvis der sker noget ekstra i din virksomhed såsom fødselsdage.

Hvad tid skal opslaget lægges op?

Du kan med fordel finde ud af hvornår din målgruppe er mest aktiv på Facebook. Er din målgruppe A eller B mennesker? Tjekker de deres Facebook om morgenen, i deres frokostpause eller inden de går i seng?
Her er et step-by-step til at finde frem til, hvornår din målgruppe er mest aktiv på Facebook:

1. Gå ind på din virksomheds Facebook-side
2. Oppe i hovedbarren klikker du på ”Indblik”
3. I venstre side klikker du på ”Opslag”
4. Voilà! Nu kan du se, hvornår din målgruppe interagerer mest med dine opslag

Når du nu har fundet ud af hvornår din målgruppe er mest aktiv, kan du med fordel begynde og planlægge dine opslag med Facebooks planlægningsfunktion. Her kan du vælge hvilken dag og hvilket tidspunkt opslaget skal udgives.

Hvor meget skal jeg skrive?

Som udgangspunkt, er det en god idé at skrive kort og konsekvent i dine opslag. Jo længere teksten er, jo hurtigere kan dine følgere give op med at læse opslaget. Sørg for at dine pointer er tydelige og link evt. til din egen hjemmeside eller blog, så folk kan læse mere om det givende emne.
Selvom korte og konsekvente opslag er gode, kan det være en idé at veksle mellem korte og lange opslag. Skriver du længere opslag, kan du med fordel dele teksten op i afsnit og evt. bruge bullets, for at gøre teksten mere læsevenlig. Sørg dog altid for at pointen står øverst i opslaget.

Blikfang

Vil du skille dig ud og gøre dig bemærket i den uanede mængde af opslag, er du nødt til at skabe blikfang i dine opslag.

Vidste du, at brugen af emojies giver 57% flere likes i gennemsnit?

Billeder er altid en god idé, men sørg for at de er relevante for opslaget. Brug også gerne en spændende overskrift, der giver dine følgere lyst til at læse videre.
Brugen af emojies kan også være en god måde at gøre sig bemærket, sørg dog for at være selektiv og vælg kun de emojies der er relevante for opslaget og din virksomhed.

Forskellige følgere

Du har sikkert bemærket, at der er forskellige typer af følgere. Nogle følgere interagerer hver eneste gang du publicerer et opslag, mens andre aldrig gør.
Tal derfor gerne direkte til dine følgere ved eksempelvis at stille spørgsmål, for at få dem til at interagere. Spørgsmål som ”bør man…”, ”kan man…” eller ”tror du, at…” er gode, hvorimod spørgsmål som ”hvordan…” eller ”hvorfor…” kan være for stor en mundfuld for dine følgere. Disse er større spørgsmål, som folk skal tænke over, hvilket de måske ikke har tid til, og det kan derfor ende med at de aldrig får svaret.

En anden måde at få dine følgere til at interagere, kan eksempelvis være, ved at dele dine kunders udtalelser og oplevelser de har haft med din virksomhed. Har folk haft succes med dig, kan andre måske også have lyst til at prøve dit produkt eller ydelser.